20212019
Door op deze link te drukken kunt U door het boekje bladeren

                                                           

 https://www.flipsnack.com/  openatelierroutenoordenveld/  open-atelierroute-noordenveld-  2019.html

 

Een gedrukte folder is gratis te krijgen bij iedere locatie van de route

 
 

 
   


Kunst kijken in het Moederdagweekend.

 

Zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019organiseren de Verkuno-kunstenaars voor de 31stekeer hun Open Atelierweekend in de Gemeente Noordenveld.

De start van de route is op zaterdag 11 mei om 10.30 uur met een feestelijke opening in de Paardestal, Hooghaar 1 te Peize. Met een kopje koffie en iets lekkers in de hand kunt u luisteren naar verrassende muziek. Hier kunt u van iedere deelnemende kunstenaar een paar kunstwerken zien, om alvast warm te lopen om de route te volgen. De kunstenaars zijn daar aanwezig en u krijgt een indruk wat er in de diverse ateliers te bekijken is.  De ateliers zijn op zaterdag en zondag van 12 tot 17.00 uur open.

Een weekend om op de fiets of met de auto door het mooie Noordenveld te gaan en de ateliers te bezoeken en van kunst, cultuur en natuur te genieten. Let op de gele vlaggen.

De ateliers zijn in Een, Nietap, Norg, Roden en Peizete vinden. Daar staan de kunstenaars klaar om u over hun kunstwerken en werkmethode te vertellen. De apparatuur, waarmee gewerkt wordt kan uitgelegd of gedemonstreerd worden. Zoals de glasoven,  de etspers, de keramiek,  de houtdruk, de zeefdruk, de vilttechniek en de inspiratie van de  kunstenaars.

In Eenbezoekt u Marijke Wiegers,die druktechnieken maakt en die ook in collages verwerkt. In Een is ook het atelier van Nel Haringa en Fred Olijve,die abstracte geometrische kunst maken.

InNietapheeft Joke Klaveringahaar atelier open en laat olieverf en aquarel en gemengde technieken zien  in landschappen, stillevens en portretten. Haar gast is Froukje Dijkstra, die keramiek maakt in strakke vormen.

In Norg heeft Linda van Huffeleneen glas atelier, waarin zij in diverse technieken haar glaskunstwerken laat zien. Bij Linda mogen de bezoekers een klein glassteentje maken om kennis te maken met glasfusie.

InRoden maakt u kennis met Derek Scholte, die verrassende  kunstobjecten maakt van hergebruikte materialen, gevonden op straat, vlooienmarkten en 2dehandswinkels. 

In Peizein de kerk  is het fotowerk en samengestelde kunstwerken, waarin foto’s verwerkt zijn,  van Ans Courtierte bezichtigen.

Rianne Kooijman,heeft haar atelier “Naast de Kerk “ in Peize. Rianne vindt haar inspiratie in de natuur. De Onlanden en de Wadden zijn o.a. haar onderwerpen in acryl en aquarel. In acryl maakt ze tevens realistische en abstracte schilderijen  in diverse thema’s. 

Ansje van den Myzenberg  laat kleuretsen en kunstwerken in gemengde techniek  zien. Het etsen is voor haar een proces in wording, geïnspireerd door het leven, de natuur, het zink en lood “gebeten” en “bedrukt” en ”betekend”.  Bij Ansje kunt u zich ook laten informeren over haar workshops. 

Annet Raben  heeft haar ruime atelier in het oude Rabobankgebouw. Haar atelier bruist van haar  vrolijke en kleurrijk en haar vaak grote werk, maar ook van het enthousiasme van haar cursisten ,die door Annet aangespoord worden hun creatieve kwaliteiten aan het doek toe te vertrouwen. Tijdens deze  open dagen is Bernadette Bijl haar gast.Bernadette werkt in zachte tonen en pasteltinten, haar mensfiguren ontstaan als het ware uit de acrylverf door te schrapen met haar paletmes.

Wilhelmina van Beek-Zoutewelle maakt papier/kartonreliëfs en objecten en tekeningen. Van muziekfragmenten , die haar aanspreken maakt  ze een transcriptie-in-beeld; soms een letterlijke en herkenbare weergave uit de partituur. Zij gebruikt vaak muziekpapier in haar kunstwerken.

Magda Balvers  werkt met vilt en textiel en zoekt steeds naar manieren om er vorm aan te geven, zodat er iets nieuws ontstaat wat haar verrast. Zo ontstaan haar wandobjecten en ruimtelijke installaties

In de Paardestal zal Trijntje Sporrelhaar atelier maken en haar olieverf-kunstwerken tentoonstellen. Bossen en velden in de Noordelijke provincies zijn daarbij haar favoriet.

De tentoongestelde kunstwerken van alle deelnemers zijn  in de Paardestal ,  na de open atelierroute nog tot en met zondag 2 juni te bezichtigen.

Alle gegevens en de adressen van de Open Atelierroute Noordenveld, komen in de maand april in persberichten. In  de bibliotheken en VVV’s  en op vele adressen in Noordenveld en bij de kunstenaars liggen de uitnodigingen met routekaart  dan ook voor u klaar.

Voor informatie: Rianne Kooijman, 

050-5032208, riannekooijman@gmail.com2018