2022


PERSBERICHT

 

(V)luchtig

 

 

(V)luchtig is zo veel in het leven! Zeker in deze tijden, waar materialisme soms de boventoon dreigt te voeren, is het boeiend om daar eens speciaal bij stil te staan.

 

(V)luchtig is kennelijk een thema dat veel kunstenaars aanspreekt. Uit het vele goede aanbod zijn een tiental kunstenaars als deelnemer geselecteerd. In het belang van de kwaliteit van de expositie heeft tevens diversiteit in verschillende werksoorten meegewogen.

 

Zo zien wij hoe kunstenaars vrijelijk hun ideeën en fantasieën bij dit thema in vormen vatten; zowel in ruimtelijk werk als in schilderingen of fotowerk.

 

De exposanten komen zeker niet alleen uit het noorden, maar ook uit verder gelegen delen van het land. De deelnemende kunstenaars zijn: Kitty Boon, Jelly van den Bosch, Henk van Donk, Arien de Groot, Rosalinde Huizinga, Eva Kipp, Margreet Markus, Gert Roelofsen, Elsje Elysée Stroetinga en Rob van Tour.

 

3 september t/m 9 oktober 2022 in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, Roden

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Entree € 2,- (tot 18 jaar gratis) De expositie is corona-proof te bezichtigen.

 

 

 

 
   

 

 

Persbericht

 

We Kunnen weer genieten!

 

Gelukkig is K38 weer open en is de expositie Kunst Kiezen En Delen verlengd t/m zondag 27 februari! Te zien is werk van kunstenaars uit binnen – en buitenland uit de verzamelingen van 7 particuliere verzamelaars.

 

Een bijzondere expositie mogen we wel zeggen, georganiseerd door Verkuno.

Verkuno is de Vereniging van Beeldende Kunstenaar in de gemeente Noordenveld. Verkuno verzorgt een belangrijk deel van het expositiejaarprogramma in Kunstencentrum K38. Meestal zijn het thematentoonstellingen, waar kunstenaars uit het hele land aan deelnemen.

 

Op deze expositie evenwel zijn 140 interessante kunstwerken uit particuliere verzamelingen te zien in een grote verscheidenheid aan technieken en van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

 

Op de expositie wordt de bezoeker middels een brochure geïnformeerd over die verschillende verzamelaars en over hun verzameling. Ieder blijkt weer een eigen verhaal daartoe te hebben. Zo kan de bezoeker zowel kennis maken met de verzamelaars alsook genieten van een deel van de door hen verzamelde werken.

 

Kunst Kiezen En Delen

t/m zondag 27-2-2022

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Entree € 2,- (tot 18 jaar gratis), www.kunstencentrumk38.nl

Organisatie: Verkuno, www.verkuno.nl

 

 
   

 

 

Persbericht

 

Kunstencentrum K38 te Roden kan weer open!

Gelukkig kan K38 ook weer open en is de expositie Kunst Kiezen En Delen verlengd van za 29-1 t/m zo 27-2! Te zien is werk van kunstenaars uit binnen – en buitenland uit de verzamelingen van 7 particuliere verzamelaars. Een van hen vertelt hoe die verzameling tot stand is gekomen.

 

Het raakte mij zo, dat ik zowat van slag was!

‘Toen ik op de HBS zat werd daar eens een expositie gehouden. Er ging een wereld voor mij open, want van huis uit was ik niet gewend naar musea te gaan. Het raakte mij zo, dat ik zowat van slag was!’ Aan het woord is Atty van der Mark. Samen met haar man Hans is een deel van hun verzameling te zien in Kunstencentrum K38 te Roden. ‘Als puber ging ik meteen posters verzamelen van exposities en die indien mogelijk ook bezoeken. Vooral abstracte kunst spreekt mij aan. Daar raak ik nooit op uitgekeken en kan ik al mijn fantasie in botvieren. Bij (video) installaties kan ik soms erg ontroerd raken. Door zo op te gaan in kunstbeleving is het niet verwonderlijk dat ik trouwde met Hans, die zelf beeldend kunstenaar is. Door hem heb ik veel bewuster leren kijken. Samen hebben we jarenlang een galerie gehad in Langelo. We bezochten veel exposities en kunstbeurzen. Zo legden we de nodige kontakten met kunstenaars. Soms gaven die ons een kunstwerk cadeau als ze bij ons geëxposeerd hadden. Onze vakanties waren altijd geënt op het bezoeken van musea of exposities. Na twaalf jaar zijn we gestopt met de galerie, maar de belangstelling voor kunst blijft en we bezoeken nog vaak exposities. De laatste jaren help ik Verkuno wel eens met het organiseren van exposities. Verkuno is de organisator van de meeste exposities in K38. Onze verzameling is in de loop van de jaren opgebouwd. Het is leuk daar nu een deel van geëxposeerd te zien.’ De verzameling van Atty en Hans van der Mark is een van de zeven verzamelingen, waaruit de tentoonstelling Kunst Kiezen En delen is opgebouwd. Op deze expositie zijn 140 interessante kunstwerken uit die verzamelingen te zien in een grote verscheidenheid aan technieken en van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

 

Kunst Kiezen En Delen

Za 29-1 t/m zo 27-2-2022

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden